menu icon menu icon
Voor opdrachtgevers

Wat nemen we van je over?

Bij de tewerkstelling van een creatieve medewerker wordt Amplo werkgever in jouw plaats. Wij coördineren de administratieve kant van werken met niet-zelfstandige freelancers, en vervullen alle werkgeversverplichtingen. Naast loonadministratie bieden we aanvullende service op maat.

Loonadministratie

 • Contractopmaak

 

Nadat we alle details over een opdracht hebben ontvangen, bezorgen wij je medewerker een wettig arbeidscontract. We zetten het facturatiebedrag dat jullie hebben afgesproken om naar een bruto- en nettoloon. Amplo helpt ook dat loon te bepalen. Contacteer ons voor advies op maat over budget en verloning.

 

 • Dimona-aangifte

 

Wij melden tijdig elke tewerkstelling bij de RSZ. We hebben dan ook vóór aanvang van de opdracht de gegevens nodig voor de dimona-aangiften.

 

 • Tijdige uitbetaling

 

In de week na de opdracht vragen wij je om bevestiging van de prestatie. Op basis daarvan betalen wij je medewerker uit. Dit kan dus al snel gebeuren, in de week die volgt op het werk. De factuur volgt na de uitbetaling van je medewerker.

 • Wettige aanbetalingen

 

Van het afgesproken factuurbedrag storten wij een deel door naar de verplichte diensten: RSZ (sociale bijdragen), bedrijfsvoorheffing (voorafbetaling op de personenbelasting), pensioenfonds, etc.

 

 • Arbeidsongevallen- en ziekteverzekering

 

Van zodra je medewerker een contract heeft bij Amplo, is die ook verzekerd bij ongevallen en ziekte. Er is een gewaarborgd loon voor de dagen waarop de medewerker ziek zou vallen of recht heeft op klein verlet.

 

 • Eindejaarspremie en vakantiegeld

 

Amplo waakt over de correcte uitbetaling van eindejaarspremie en vakantiegeld voor je niet-zelfstandige medewerkers.

Facturatie op maat

 

Nadat we je creatieve medewerkers hebben uitbetaald, bezorgen we je de factuur voor die prestaties. Afhankelijk van de noden van je organisatie (grote of kleine projecten, veel medewerkers of eenmalige opdracht), zorgen wij voor een flexibele facturatie en ondersteuning.

 

Contactpunt voor creatieve medewerkers

 

Jouw medewerkers kunnen bij Amplo terecht voor sociale documenten en vragen over hun uitbetaling en loopbaan. Wij regelen de administratie, zodat zowel jij als de medewerker zich kunnen concentreren op het concrete werk.

Extra ondersteuning


 • Wil je een medewerker inschrijven voor een opdracht in het buitenland? Je Amploconsulent vraagt bij een detachering het verplichte document aan om te  voldoen aan de voorwaarden per land. Geef deze opdrachten minstens twee dagen op voorhand door. Vanwege de verstrengde regels voor buitenlandse werknemers in Frankrijk en andere Europese lidstaten, moeten we telkens een voorafgaande aangifte doen in het land in kwestie.Je kan ook altijd bij Amplo terecht voor praktische vragen over tewerkstelling in het buitenland.

 

 • Bij Amplo hechten we veel belang aan veiligheid en preventie. Om een veilige tewerkstelling te waarborgen, is een risicoanalyse van elke werkpost verplicht. Die wordt vervuld in de werkpostfiche. Je consulent neemt deze met jou door.

 

 • Wij voorzien aanvullende verzekeringen voor je creatieve medewerkers:
  -  Amplo biedt de optie van een materiaalverzekering voor bijvoorbeeld reizende muzikanten.
  - Ook handig in de voorbereiding van een buitenlandse tournee of productie is de aanvullende reisverzekering.

 

 • Amplo staat bekend om zijn kwaliteitscontrole: als juridisch werkgever waken wij mee over de correcte uitbetaling van je medewerkers, op basis van de loonbarema’s die gelden in jouw paritair comité. We consulteren en informeren ook over bijvoorbeeld ADV-dagen en maaltijdcheques indien die in jouw sector verplicht zijn.

 

 • Als Sociaal Bureau voor Kunstenaars (SBK) is Amplo een belangrijke partner en tussenpersoon binnen de creatieve sector. We bieden advies en sensibiliseren over kwesties als tax shelter, loonbarema’s, oprichting van vzw’s, sociale wetgeving, auteursrechten, KVR, etc.

Praktisch

 

 • Bezorg tijdig (vóór de aanvang van de opdracht) jouw gegevens en die van je creatieve medewerker aan je Amploconsulent – of spreek af dat de medewerker dit doet. Je krijgt per jaar één samenwerkingscontract van ons. Je niet-zelfstandige freelancer ontvangt een arbeidscontract per opdracht.
 • Geef concrete opdrachten door per mail of telefoon. Je kan ook een afspraak maken op een kantoor of een consulent in-house consulteren.

 

 • Je ontvangt binnen de week prestatieoverzichten en facturen per mail, of je kan de prestaties hier online raadplegen. Aanpassingen op maat zijn mogelijk, contacteer daarvoor een consulent.