menu icon menu icon
blog - Fien Meynendonckx

Back to basics: Amplo wie, wat en hoe?

21-11-2023

De activiteiten van Amplo blijven evolueren en uitbreiden. Daarom vatten we graag nog eens onze essentie samen. Zo weet je precies wat je van Amplo kan verwachten. Of je nu een freelancer bent, een opdrachtgever of een medewerker die door een opdracht bij ons terechtkwam: Amplo heeft een interessant aanbod voor jou.

Team Amplo: 75 medewerkers met een achtergrond in de creatieve sector.

HR-partner voor de creatieve sector

Eerst en vooral is Amplo een HR-partner voor freelancers en opdrachtgevers in de creatieve sector.

Voor opdrachtgevers vult Amplo specifieke administratieve noden in. Maar ook freelancers kunnen Amplo onder de arm nemen als een soort individuele facturatie- en personeelsdienst voor opdrachten bij verschillende organisaties.

Wat betekent dat concreet?

  • We ontzorgen je en denken mee met jou als freelancer of organisatie.
  • We bieden een luisterend oor en vertrekken altijd vanuit jouw realiteit.
  • We laten je werken met de flexibiliteit van een zelfstandige en de bescherming van een werknemer.

1. AMPLO VERZORGT JE LOONADMINISTRATIE

Onze basisdienstverlening bestaat uit het correct omrekenen, verwerken, uitbetalen en factureren van de gage die freelancers en opdrachtgevers overeenkomen. Of je nu vertrekt van een brutoloon, factuurbedrag of taakloon: wij hebben de nodige tools, kennis en expertise om je loonadministratie vlekkeloos te laten verlopen.

We doen dit met een van deze contractvormen:

  • Contracten op INTERIMBASIS - De klassieke interimcontracten met al hun voordelen. Ze zijn flexibel, komen in aanmerking voor Tax Shelter en zijn ad hoc inzetbaar. Meer info HIER.
  • ARTIKEL 1 BIS contracten - Deze zijn exclusief voorbehouden aan de houders van een kunstwerkattest, ze zijn uniek toepasbaar en komen in aanmerking voor Tax Shelter. Meer info HIER.
  • PROJECTMATIGE contracten - Deze contracten omvatten een heel project. Als freelancer word je door Amplo voor de duurtijd van dit project ‘gedetacheerd’. Dat kan zelfs voor onbepaalde duur. Projectcontracten zijn duurzaam, veilig en komen in aanmerking voor Tax Shelter. Meer info HIER.
  • FLEXIJOB contracten - Deze contractvorm is nieuw in de podium- en eventsector. Alleen opdrachtgevers uit het juiste paritair comité of met een bepaalde NACE-code komen in aanmerking. Meer info HIER.

Als individuele freelancer krijg je een opdracht, spreek je een loon af en stuur je die info naar je Amplo-consulent. Die zorgt vanaf dan voor de opvolging, tot en met de facturatie. Wij schieten jouw loon voor, los van wanneer je opdrachtgever de factuur betaalt. En dat kan allemaal digitaal of persoonlijk.

Voor opdrachtgevers zoeken we een oplossing op maat van jouw bedrijf of organisatie, om aan jouw specifieke noden te voldoen. Zowel in-house als op afstand, zowel digitaal als persoonlijk.

2. AMPLO ZORGT VOOR JE BESCHERMING

Amplo zorgt ervoor dat freelance werknemers verzekerd zijn en dat hun bijdragen aan de sociale zekerheid verrekend worden. Zo hebben ze recht op pensioen, gewaarborgd loon bij ziekte en correcte naleving van hun sociale rechten. Hetzelfde geldt voor opdrachtgevers.

In de meeste gevallen wordt Amplo de juridische werkgever. Wij nemen dus alle formaliteiten, aanbetalingen en wettelijk verplichte verzekeringen op ons. We worden als het ware de personeelsdienst voor freelance medewerkers.

3. AMPLO GEEFT ADVIES

We staan je bij met een breed scala aan expertise in ons vakgebied: van algemeen arbeidsrecht tot jouw sociale rechten. 

Maar je kan ook bij ons terecht voor sectoreigen advies over onderwerpen zoals het kunstwerkattest, auteursrechten, Tax Shelter, prijszetting, internationale tewerkstelling, enzovoort. Geloof ons, we weten er alles van.

Amplo geeft regelmatig toelichting over deze materie aan beleidsmakers op verschillende niveaus.

Ons team bouwde een jarenlange expertise op en we geven regelmatig toelichting over deze materie aan beleidsmakers op verschillende niveaus. Eender wat de uitkomst is, wij proberen steeds om de creatieve sector te versterken.

4. AMPLO ZORGT VOOR CORRECTE UITBETALING VAN AUTEURSRECHTEN

We verwerken de vergoedingen die gepaard gaan met de overdracht van auteursrechten die voortvloeien uit de opdrachten die je via Amplo laat verlonen. Het is complexe materie, maar we hebben de nodige kennis in huis om dit correct te verwerken.

5. AMPLO BIEDT RECRUTERINGSOPLOSSINGEN

Wij hebben een breed arsenaal aan recruteringsoplossingen. Via AmploJobs zoeken we doorlopend allerlei (creatieve) profielen voor onze opdrachtgevers in de sector. Geef ons een seintje als je interesse hebt, en we regelen het.

Ben of zoek je een technisch profiel in de eventsector of AV-wereld? Dan kan je extra jobs of medewerkers vinden op Crewbooking. Zeker checken!

6. VIA AMPLO KAN OOK ALLES DIGITAAL

Liever alles digitaal? Dan is HelloAmplo je digitale sidekick om opdrachten aan te maken, te bevestigen en te verwerken. Indien gewenst staat er steeds een consulent klaar om je te begeleiden.

Voor opdrachtgevers biedt HelloAmplo een handig overzicht van al hun freelance medewerkers. Bovendien kan je contracten aanvragen, aanpassen of bevestigen en annuleren wanneer je dat maar wil, 24/7 binnen de krijtlijnen van de wet.

7. AMPLO HEEFT EEN BLOEDBAND MET DE SECTOR

Als commercieel bedrijf kiezen we ervoor om een deel van onze tijd en opbrengsten opnieuw te investeren in de sector. Want in die sector liggen de achtergrond, roots, passie en missie van onze medwerkers.

Via partnerships zetten we middelen en expertise in voor een groot aantal stakeholders zoals VI.be, Mediarte, Theater Aan Zee, Unwrap, Anima en meer. We focussen op opstartend talent en hebben als doel om de sector steeds meer te professionaliseren.

Meer weten?

Wil je meer weten, aarzel dat niet om ons te contacteren. Een consulent gaat samen met jou dieper in op je specifieke situatie en vragen. Gewoon bellen, niet twijfelen!

share this

blog

Als trotse partner van Anima, financiert Amplo de award voor Beste Studentenfilm.

Met het poëtische Jan wint Febe Van Avermaet de prijs voor Beste Belgische Studentenfilm op Anima Festival

Lees meer

blog

Flexi-jobs: wat verandert er in 2024?

Op 1 januari 2024 veranderde de regelgeving rond flexi-jobs. Er kwamen nieuwe sectoren bij en de minimumlonen en werkgeversbijdragen zijn aangepast. Lees verder voor de details en voordelen van de belangrijkste nieuwigheden.

Lees meer

blog

Als trotse partner van FFO, financiert Amplo mee de award voor Beste Kortfilm.

Met Een mild gebaar ontving regisseur Ann-Julie Vervaeke de prijs voor beste kortfilm op het afgelopen Filmfestival van Oostende. Amplo is een van de trotse sponsors van deze prijs.

Lees meer