menu icon menu icon
blog - Manon Vadelorge

Global Game Jame - Een videogame 48 uur ready to play? Het kan!

02-02-2024

Het Antwerpse kunstenhuis Het Bos werd weer omgetoverd tot een creatieve werkplek waar 40 gameliefhebbers samen kwamen om een videogame te maken. 48 uur de tijd hadden ze om een lach op het gezicht van de spelers te toveren, want het thema van deze editie luidde ‘Make me laugh’. Bij de deelnemers zaten ervaren developers, anderen kwamen dan weer uit de illustratie-, film- of theatersector en maakten voor het eerst een game. Er worden vriendschappen gesmeed, professionele connecties gelegd en 2 dagen lang is het een druk maar vooral gezellig samenzijn.

Global Game Jam is een internationaal gebeuren. Het event gaat door op bijna 800 locaties in meer dan 100 landen. In totaal werken zo’n 35.000 game ontwikkelaars aan een game in hetzelfde thema.

Op de 14de editie in Antwerpen werden 11 games ontwikkeld. Prijzen die werden toegekend zijn die voor: Best concept, Best visual, Best audio, Best mood en Most fun.

Meer en meer game developers laten zich verlonen via Amplo. Daarom was Amplo ook weer graag van de partij, om een korte infosessie te geven en om de makers een hart onder de riem te steken en te ondersteunen in dit geweldige initiatief. Zo’n game jam kan immers een belangrijke stap zijn voor een beginnende game ontwikkelaar, om ervaring op te doen of een netwerk uit te bouwen.

We vroegen organisator Pepijn Willekens hoe hij deze editie ervaren had: “Het is de achtste keer dat ik Global Game Jam organiseer en het blijft verbazen wat dit teweeg brengt. We hebben de eer om deelnemers vanuit vele verschillende creatieve sectoren te kunnen verwelkomen. Wanneer we die samen brengen om games te maken, creëren ze letterlijk samen magie. Wat onze deelnemers deze editie op 48 uur allemaal hebben gemaakt is fenomenaal. Velen kenden elkaar nog niet voor het evenement, en ik weet dat dit voor sommigen een startpunt vormt van zowel nieuwe vriendschappen, als ook professionele samenwerkingen. Ik kijk alvast uit naar de volgende editie.”

Getriggerd om ook deel te nemen aan een volgende game jam? Schrijf je hier in om volgende edities niet te missen.

share this

blog

Als trotse partner van FFO, financiert Amplo mee de award voor Beste Kortfilm.

Met Een mild gebaar ontving regisseur Ann-Julie Vervaeke de prijs voor beste kortfilm op het afgelopen Filmfestival van Oostende. Amplo is een van de trotse sponsors van deze prijs.

Lees meer

blog

Global Game Jame - Een videogame 48 uur ready to play? Het kan!

Meer en meer game developers laten zich verlonen via Amplo.

Lees meer

blog

Vernieuwde regels voor kunstwerkers: Kunstwerkattest, Kunstwerkuitkering en Amateurkunstenvergoeding.

Vanaf januari 2024 werden de sociale zekerheidsregels voor kunstwerkers hervormd. Wat zijn de belangrijkste veranderingen?

Lees meer