menu icon menu icon
blog - Manon Vadelorge

Review : Film Fest Gent 2023

27-10-2023

Dit jaar mocht Film Fest Gent maar liefst 50 kaarsjes uitblazen! En dat feestgedruis heeft de festivalbezoeker geweten. Amplo was reeds voor de 5de maal partner en we zijn trots een duwtje in de rug te kunnen geven bij de jonge makers. Hier is een samenvatting van wat er allemaal gebeurde.

Het filmfestival opende de jubileumeditie met de film Holly van Fien Troch. Het verhaal liet niemand onberoerd en gaf het startschot voor een hoop knappe vertoningen uit eigen bodem en ver daarbuiten. Belgische premières die vertoond werden waren ‘She, They, Us’, ‘Zlata’, ‘Amal’, ‘Camping Du Lac’, ‘Augure’, ‘Here’ en ‘Draw for change!’.

Voor het gouden jubileum lanceerde het festival ‘2x25’. 25 componisten schreven een muziekstuk waarmee vervolgens 25 filmmakers geïnspireerd aan de slag gingen om een kortfilm te maken. Een unieke kruisbestuiving. Al deze kortfilms kunnen hier bekeken worden.

Tijdens de VAF sectordag kwamen professionals samen voor talks en panelgesprekken, gevolgd door het Feest van het filmberoep.

Amplo reikt al enkele jaren de prijs uit voor de Competitie voor Belgische Studentenkortfilms. De veelbelovende student die dit jaar met de prijs naar huis ging was Evi Cats met haar kortfilm ‘In attesa di una tempesta solare’.

De World Soundtrack Awards, de jaarlijkse awards voor film- en televisiemuziek, zijn ook onlosmakelijk verbonden aan het festival. En muziek uit iconische videogames kreeg dit jaar ook een speciaal plaats, tijdens het Press Play concert.

Op naar de volgende 50 jaar!

share this

blog

Vijf highlights uit de sociale hervorming voor kunstwerkers

En 2024, l’ATA et l’allocation du travail des arts entreront en vigueur, avec d'autres nouvelles règles en matière de droits aux allocations de chômage. AMPLO vous donne cinq nouveautés importantes.

Lees meer

blog

Back to basics: Amplo wie, wat en hoe?

Amplo blijft evolueren en diensten uitbreiden, maar hier geven we nog eens de essentie mee. Wat kan Amplo voor jou betekenen?

Lees meer

blog

Flexibel werken in de entertainmentsector

België breidt flexijobs uit naar entertainment- en evenementbedrijven. Als HR-partner van de creatieve sector biedt Amplo vanaf nu dus ook flexicontracten aan.

Lees meer